Evenementen

De VVNK organiseert voor haar leden excursies naar  tentoonstellingen en architectuur. Voor de eerstvolgende evenementen kunt u zich inschrijven totdat de limiet van het aantal inschrijvingen of de sluitingsdatum is bereikt. De deelnamekosten staan vermeld in de ‘Rond 1900’ en op het aanmeldingsformulier. Als er geen limiet is aan het aantal deelnemers mogen ook introducees mee. Zij betalen een toeslag op de ledenprijs.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de evenementencoördinatie.


Komende evenementen

Geen berichten gevonden.

Zaterdag 31 oktober: bezoek aan Anatomiegebouw en aan Bibliotheek Neude in Utrecht

Zaterdag 31 oktober: bezoek aan Anatomiegebouw en aan Bibliotheek Neude in Utrecht

Op zaterdag 31 oktober bezoeken we het Anatomiegebouw van de voormalige Rijks Veeartsenijschool van de architect Joseph Crouwel uit 1921. Het pand is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Daarna maken we een korte wandeling over het vroegere terrein van de faculteit Diergeneeskunde, langs gebouwen als de Paardenkathedraal en het Instituut Chirurgie. Ten slotte bezoeken we het prachtig gerestaureerde, voormalige postkantoor – nu bibliotheek – aan het Neude, ook van Crouwel. Het hele programma is te vinden in het septembernummer van de Rond 1900.

Aanmelden vóór
vrijdag 23 oktober 2020
Door middel van het

Eerdere evenementen

Vrijdag 1 februari 2019: bezoek aan BRAFA

Vrijdag 1 februari 2019: bezoek aan BRAFA

De BRAFA heeft de VVNK uitgenodigd voor een Vriendendag op de BRAFA (Brussels Art Fair) op vrijdag 1 februari.  Deze jaarlijkse art fair wordt al voor de 64e keer gehouden, volgend jaar van 26 januari t/m 3 februari 2019. De beurs is de oudste kunstbeurs ter wereld, en behoort tot de top 5 kunst- en antiekbeurzen. Aan de beurs doen 133 kunsthandels uit 15 landen mee: variërend van kunst uit de klassieke oudheid tot hedendaagse kunst.

Er kunnen maximaal 30 leden mee. Wees er dus snel bij. Een entreekaart, een groepsrondleiding, een uitgebreide lunch met drankjes, een hardcover catalogus, en desgewenst een BRAFA Art Talk wordt u kosteloos aangeboden. Het enige dat u zelf moet regelen en betalen is de reis.

Voor het programma en meer informatie zie de Rond 1900 van december 2018.

Zaterdag 26 januari: jubileumsymposium in Utrecht

Zaterdag 26 januari: jubileumsymposium in Utrecht

Het tweejaarlijkse symposium van de VVNK gaat dit keer over meubels. De toegepaste kunsten vormden het hart van de vernieuwingsbeweging in de kunsten omstreeks 1900, en het meubel neemt daarbinnen een belangrijke plaats in.

Het symposium vindt plaats in de Texaco-zaal in het kantoorgebouw behorende bij de Villa Jongerius. Villa Jongerius en het kantoorgebouw werden rond 1938 gerealiseerd voor de Utrechtse zakenman Jan Jongerius.

Op het symposium zullen de volgende sprekers een lezing geven: Roel Lichtenberg, Lieske Tibbe, Fred Ootjers, Barbara Laan en Frederik Erens. Zie voor een uitgebreide beschrijving de Rond 1900 van december.

Zaterdag 1 december: bezoek aan Museum Het Schip in Amsterdam

Zaterdag 1 december: bezoek aan Museum Het Schip in Amsterdam

De ochtend van deze excursie bestaat uit een inleiding door de conservator van de tentoonstelling ‘Gaudi en de Amsterdamse School’ in Museum Het Schip (Amsterdam) Hierna wordt de tentoonstelling zelf op individuele basis bezocht. Na de lunch is er de mogelijkheid om de vaste tentoonstelling van Het Schip te bekijken.

In deze tentoonstelling worden de ideeën, de stijlkenmerken en de technische innovaties van aan de ene kant Gaudi en aan de andere kant de architecten van de Amsterdamse School uitvoerig belicht.

De vaste collectie van het museum omvat de permanente tentoonstelling ‘Amsterdamse School, Verbeelde Idealen’ en de originele woning alsook het kleine postkantoor eronder.

Zie voor meer informatie de Rond 1900 van oktober.

Zaterdag 27 oktober: bezoek RK Sint Bavo en De Grote Vermaning, Haarlem

Zaterdag 27 oktober: bezoek RK Sint Bavo en De Grote Vermaning, Haarlem

Op zaterdag 27 oktober brengen we een bezoek aan de recent gerestaureerde RK Sint Bavo te Haarlem van bouwmeester Jos Cuypers. Vervolgens bezoeken wij ‘De Grote Vermaning’, het kerkcomplex van de Doopsgezinde Gemeente te Haarlem, alwaar wij met name de in 1902 door architect van der Steur ontworpen ruimten zullen bekijken.

Zie voor meer informatie het augustus-nummer van  ‘Rond 1900’.

Let op: deze excursie is volgeboekt. U kunt zich niet langer aanmelden.

zaterdag 8 september: bezoek aan Bergen op Zoom en Sint-Annaland

zaterdag 8 september: bezoek aan Bergen op Zoom en Sint-Annaland

Op zaterdag 8 september maken we een bijzondere excursie naar Bergen op Zoom en Tholen, plaatsen waar we niet elke dag komen. In Bergen op Zoom bezoeken we de Boeyinga kerk en de Suikerfabriek Zeeland en daarna gaan we, per bus, naar Tholen. We zien art-nouveau boerderijen en het interieur van Luchtenburg en gaan dan naar Sint-Annaland naar de expositie Gloeiende Glazuren over het werk van Chris Lanooy.

Zie voor meer informatie het augustus-nummer van  ‘Rond 1900’.