Oproepen

Werk van Johanna van Eijbergen gezocht
Het Drents Museum is bezig met een verkennend onderzoek naar metaalkunstenares Johanna van Eijbergen (1865-1950) met het doel een tentoonstelling en publicatie te presenteren. Van Eijbergen (ook wel geschreven als ‘Van Eybergen’) staat bekend als enige vrouwelijke ontwerper van metaalsierkunst in haar tijd. Zie voor meer informatie  en contactgegevens het nieuwsblad ‘Rond 1900’ van februari 2021.

Ruiten van Glasfabriek J.J.B.J.  Bouvy gezocht
Voor haar promotieonderzoek naar Glasfabriek J.J.B.J.  Bouvy (Dordrecht  1850-1926), blijft Laura  Roscam Abbing speuren naar (vindplaatsen van) ruiten van Bouvy en mogelijke andere informatie over de fabriek. Zie voor meer informatie het nieuwsblad ‘Rond 1900’ van september 2017.

Informatie gezocht over J.K. Leurs (1865-1938)  Jan Leurs, plateel- en kunstschilder, werkte aanvankelijk in loondienst, bij de Plateelbakkerij Rozenburg (1891-1896) en aansluitend tot ca 1903 bij de Fayence- en Tegelfabriek Holland. Daarna werd hij zelfstandig kunstschilder : ‘olie’, aquarellist, tekenaar en etser. Zie verder het nieuwsblad ‘Rond 1900’van november 2006.

Nazaten gezocht van kunstenaars
De VVNK zou graag de lijst van nazaten (kinderen, kleinkinderen, neven, nichten) van kunstenaars opgesomd in de lijst van deze website willen controleren, aanvullen en daarmee actualiseren.
Graag een berichtje met de NAW gegevens en de familierelatie met de kunstenaar sturen naar de webmaster.

Informatie gezocht over Jo de Vogel (1872-1933)
Het VVNK-lid Jan Bezemer heeft onderzoek verricht naar de kunstenaar Jo de Vogel. Van deze beeldhouwer zijn nauwelijks sporen overgebleven: twee werken op monumenten,  wat kleinere beeldjes en plaquettes,  en enkele in kranten afgebeelde maar (nog) niet teruggevonden sculpturen vormen tot nu toe zijn oeuvre. Mocht u meer werken van deze kunstenaar kennen of meer informatie hebben neemt u dan even contact op met de secretaris. Dan zal deze u in contact brengen met de heer Bezemer.

Werk van Suze Robertson (1855-1922)
In Museum Panorama Mesdag vindt tot 5 maart 2023 een tentoonstelling plaats over Suze Robertson (1855-1922). Mocht u werk van haar in het bezit hebben dan wordt het zeer op prijs gesteld als u contact opneemt met de gastconservator Kees van der Geer.