Evenementen

De VVNK organiseert voor haar leden excursies naar  tentoonstellingen en architectuur. Voor de eerstvolgende evenementen kunt u zich inschrijven totdat de limiet van het aantal inschrijvingen of de sluitingsdatum is bereikt. De deelnamekosten staan vermeld in de ‘Rond 1900’ en op het aanmeldingsformulier. Als er geen limiet is aan het aantal deelnemers mogen ook introducees mee. Zij betalen een toeslag op de ledenprijs.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de evenementencoördinatie.


Komende evenementen

Geen berichten gevonden.

Zaterdag 17 augustus 2024: bezoek aan tentoonstelling Draadkrachtig! in Museum De Wieger te Deurne

Zaterdag 17 augustus 2024: bezoek aan tentoonstelling Draadkrachtig! in Museum De Wieger te Deurne

Op 17 augustus bezoeken we de tentoonstelling Draadkrachtig! Weef- en borduurkunst 1920-1970 in Museum De Wieger te Deurne. Voorafgaand aan het museumbezoek krijgt u een inleiding over het huis en leven van dokter Wiegersma. Daarna vertelt museumdirecteur Katjuscha Otte ons meer over de expositie.

Het wandkleed Dieu Avertit van Ayda van Rees hing vroeger in de eetkamer van De Wieger. Uitgeleend door het Textielmuseum in Tilburg, vormt het nu een topstuk van de tentoonstelling Draadkrachtig! Weef- en borduurkunst 1920-1970. Verder zijn er tapijten, kleden en ontwerpen van onder meer Bart van der Leck, Willem van Konijnenburg  en Pieter Wiegersma te zien.

In 1923 maakte huisarts Hendrik Wiegersma kennis met Adya en Otto van Rees. Het echtpaar woonde tijdelijk in Deurne, waar ze bijkwamen van een zwaar treinongeval. De ontmoeting was zeer bepalend voor Wiegersma: het zette hem tot schilderen aan en zijn huis werd een ontmoetingsplek voor kunstenaars.

Kosten
De kosten voor het museumbezoek incl. ontvangst met thee/koffie bedragen € 15,- voor VVNK-leden en € 20,- voor niet-leden.

Meer informatie over het programma, adres en de bereikbaarheid van Museum De Wieger vindt u in de uitnodiging die alle VVNK-leden per e-mail hebben ontvangen.

Aanmelden vóór
zaterdag 10 augustus 2024
Door middel van het

Eerdere evenementen

Bezoek aan Katwijk

Bezoek aan Katwijk

Zaterdag 22 oktober 2016

Op zaterdag 22 oktober brengen wij een bezoek aan Katwijk. In het Katwijks Museum vindt op dit moment de tentoonstelling ‘B.J. Blommers (1845-1914) – de zonnige Haagse School’ plaats. Voorafgaand aan het tentoonstellingsbezoek geeft Evelien de Visser, mede-auteur van de tentoonstellingscatalogus, een lezing over de kunstenaar die jarenlang in het vissersdorp woonde en daar zonnige strandtaferelen schilderde. Na de lunch in het museum volgt een lezing van Leo Dubbelaar over de architect Hendrik Jesse. Deze architect, die bekend staat om zijn verrassende Hollandse Art Nouveau, heeft verschillende huizen in Katwijk en Leiden ontworpen. Dubbelaar, een kenner op het gebied van Hendrik Jesse, neemt ons mee op een wandeling langs panden en een wijk van de architect. De dag wordt afgesloten in strandpaviljoen ’t Centrum.