Zaterdag 8 juni 2024: stadswandeling in Wageningen met bezoek aan Schip van Blaauw en De Casteelse Poort

Vanwege de grote belangstelling organiseert de VVNK een tweede bezoek aan het Schip van Blaauw in Wageningen. Dit combineren we met een stadswandeling en bezoek aan stadsmuseum De Casteelse Poort, waar we een lezing krijgen over de collectie Johan Haak, die onlangs met een belangrijke schenking is uitgebreid.

Johannes Joseph Haak wordt geboren op 28 maart 1890 in Wageningen. In 1906 vertrekt hij naar Haarlem, waar hij een jaar later begint aan een opleiding aan de Kunstnijverheidsschool. Deze opleiding breekt hij af in 1911. In de jaren van en na de tweede Wereldoorlog heeft hij vele tekenlessen gegeven. Voorafgaand aan zijn pensioen werkt hij van 1951 tot 1956 bij de Landbouwhogeschool als docent handtekenen en als botanisch tekenaar. Hij overlijdt op 9 juni 1977 in Bennekom.

Johannes Haak: Uiterwaarden bij Renkum – juli 1958, aquarel

Stadswandeling en lunch
Tijdens de stadswandeling op weg naar het Schip van Blaauw, wordt er extra aandacht geschonken aan de gebouwen uit ‘onze periode’ zijn neergezet en opmerkelijke stijlkenmerken hebben. De lunch is inbegrepen en vindt plaats in het Schip.

Kosten
De kosten voor alle activiteiten incl. lunch bedragen € 29,- voor VVNK-leden en € 39,- voor niet-leden. Maak gebruik van de Museumkaart bij De Casteelse Poort.

Meer informatie over het programma, de bereikbaarheid en parkeergelegenheid vindt u in de uitnodiging die alle VVNK-leden per e-mail hebben ontvangen.