Zaterdag 17 augustus 2024: bezoek aan tentoonstelling Draadkrachtig! in Museum De Wieger te Deurne

Op 17 augustus bezoeken we de tentoonstelling Draadkrachtig! Weef- en borduurkunst 1920-1970 in Museum De Wieger te Deurne. Voorafgaand aan het museumbezoek krijgt u een inleiding over het huis en leven van dokter Wiegersma. Daarna vertelt museumdirecteur Katjuscha Otte ons meer over de expositie.

Het wandkleed Dieu Avertit van Ayda van Rees hing vroeger in de eetkamer van De Wieger. Uitgeleend door het Textielmuseum in Tilburg, vormt het nu een topstuk van de tentoonstelling Draadkrachtig! Weef- en borduurkunst 1920-1970. Verder zijn er tapijten, kleden en ontwerpen van onder meer Bart van der Leck, Willem van Konijnenburg  en Pieter Wiegersma te zien.

In 1923 maakte huisarts Hendrik Wiegersma kennis met Adya en Otto van Rees. Het echtpaar woonde tijdelijk in Deurne, waar ze bijkwamen van een zwaar treinongeval. De ontmoeting was zeer bepalend voor Wiegersma: het zette hem tot schilderen aan en zijn huis werd een ontmoetingsplek voor kunstenaars.

Kosten
De kosten voor het museumbezoek incl. ontvangst met thee/koffie bedragen € 15,- voor VVNK-leden en € 20,- voor niet-leden.

Meer informatie over het programma, adres en de bereikbaarheid van Museum De Wieger vindt u in de uitnodiging die alle VVNK-leden per e-mail hebben ontvangen.