Art Nouveau Festijn in Den Haag

Art Nouveau-liefhebbers kunnen van zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni hun hart ophalen in Den Haag. Tijdens de zesde editie van het Art Nouveau Festijn  kunt u deelnemen aan tal van art nouveau-activiteiten, zoals stadswandelingen en fietstochten, interieurbezoeken, exposities, lezingen en demonstraties.

Wie graag z’n handen uit de mouwen steekt, kan meedoen met een van de creatieve workshops. Zo kunt u keramiek beschilderen, een glas-in-loodraam maken of art nouveau riso-behang maken.

Fin de siècle modeshow
In de Haagse Kunstkring kunt u een modeshow bijwonen in de sfeer van het fin de siècle. De over de catwalk flanerende modellen, in historisch accurate replica-kleding gestoken, laten u een zomerse dag in het chique Den Haag zien met alle outfits die daarbij van pas kwamen.

Design objecten
In Museum Beeld & Geluid is een presentatie van design objecten uit de jaren 30 te zien, zoals radio’s, luidsprekers en andere apparaten. De ontwerpers van deze destijds moderne apparaten hielden er rekening mee dat ze moesten passen in de bestaande interieurs.

Tableau vivant
Literair theatercollectief Het Feest der Poëzie brengt een rond 1900 populaire kunstvorm opnieuw tot leven: het tableau vivant. Deze ‘levende schilderijen’ met voorgedragen fragmenten uit de romans van Louis Couperus’ vinden plaats in kamers door het hele pand van Huis De Quack, dat is ingericht in de stijl van 1900.

Bekijk het volledige programma op www.artnouveaufestijn.nl.