Evenementen

De VVNK organiseert voor haar leden excursies naar  tentoonstellingen en architectuur. Voor de eerstvolgende evenementen kunt u zich inschrijven totdat de limiet van het aantal inschrijvingen of de sluitingsdatum is bereikt. De deelnamekosten staan vermeld in de ‘Rond 1900’ en op het aanmeldingsformulier. Als er geen limiet is aan het aantal deelnemers mogen ook introducees mee. Zij betalen een toeslag op de ledenprijs.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de evenementencoördinatie.


Komende evenementen

Geen berichten gevonden.

Zaterdag 18 april 2020 [GEANNULEERD]: Bezoek aan Radio Kootwijk

Zaterdag 18 april 2020 [GEANNULEERD]: Bezoek aan Radio Kootwijk

In verband met het COVID-19 (coronavirus) is het bezoek aan Kootwijk helaas geannuleerd. Deelnemers krijgen per e-mail bericht over de annulering.

Radio Kootwijk is het voormalig zenderpark op de Veluwe, ooit opgericht als communicatieverbinding met Indië. In het hart van het antennesystem staat het radiostation, ontworpen door de architect Julius Luthmann (1890-1973). Hij liet zich inspireren door het zendstation in het Duitse Nauen en dankzij zijn belangstelling voor Egyptische mythologie, ook door een sfinx. De bekendste bijnaam van dit gebouw is ‘de Kathedraal’.

Het gebouw in art-deco stijl is inmiddels een rijksmonument. Het is een mengvorm van de Berlijnse en Amsterdamse School. De sculpturen zijn van de beeldhouwer Hendrik van den Eijnde.

Zie voor meer informatie de Rond 1900 van februari.

Aanmelden vóór
vrijdag 10 april 2020

Eerdere evenementen

Bezoek uitbreiding Museum Het Schip te Amsterdam

Bezoek uitbreiding Museum Het Schip te Amsterdam

Zaterdag 26 November 2016

Museum Het Schip is onlangs uitgebreid met 1200 vierkante meters dankzij de toevoeging van een voormalig schoolgebouw. In deze nieuwe ruimte toont het museum de tentoonstelling 'Amsterdamse School, verbeelde idealen'. De tentoonstelling laat zien hoe breed geschakeerd de Amsterdamse School was. Architecten, kunstenaars, volkshuisvesters, bevlogen bestuurders en goed opgeleide ambachtslieden verbeeldden de idealen ieder op eigen wijze. In de ochtend bezoeken we naast de uitbreiding van het museum ook andere onderdelen van het museum zoals het voormalige postkantoor en een woning. Na de lunch maken we een bustour langs diverse bouw- en beeldelementen uit de Amsterdamse School. We bezoeken het gebouw "De Dageraad", gevestigd in het gelijknamige beroemde woningbouwcomplex.

Bezoek aan Katwijk

Bezoek aan Katwijk

Zaterdag 22 oktober 2016

Op zaterdag 22 oktober brengen wij een bezoek aan Katwijk. In het Katwijks Museum vindt op dit moment de tentoonstelling ‘B.J. Blommers (1845-1914) – de zonnige Haagse School’ plaats. Voorafgaand aan het tentoonstellingsbezoek geeft Evelien de Visser, mede-auteur van de tentoonstellingscatalogus, een lezing over de kunstenaar die jarenlang in het vissersdorp woonde en daar zonnige strandtaferelen schilderde. Na de lunch in het museum volgt een lezing van Leo Dubbelaar over de architect Hendrik Jesse. Deze architect, die bekend staat om zijn verrassende Hollandse Art Nouveau, heeft verschillende huizen in Katwijk en Leiden ontworpen. Dubbelaar, een kenner op het gebied van Hendrik Jesse, neemt ons mee op een wandeling langs panden en een wijk van de architect. De dag wordt afgesloten in strandpaviljoen ’t Centrum.