Zaterdag 21 augustus 2021: bezoek aan Bruno Taut tentoonstelling in Museum Het Schip

Op zaterdag 21 augustus organiseert Museum Het Schip een bijeenkomst voor de leden van de VVNK naar aanleiding van de tentoonstelling Bruno Taut: De fantasie voorbij.

Bruno Taut (1880-1938) was een invloedrijke Duitse architect en stedenbouwkundige die aan het begin van de twintigste eeuw verantwoordelijk was voor baanbrekende, bontgekleurde arbeiders- en stadswijken, zoals het beroemde Gartenstad Falkenberg in Berlijn. Deze creatieve sleutelfiguur uit de Duitse avant-garde liet zich inspireren door de natuur. Tot op de dag van vandaag is zijn invloed wereldwijd merkbaar. Vier volkswijken in Berlijn staan op de lijst van Unesco werelderfgoed.

Floris Weekhout is architectuurhistoricus en zal een inleiding op de tentoonstelling verzorgen. Weekhout is sinds een aantal jaren verbonden aan Het Schip. Samen met de eerste curator van de tentoonstelling heeft hij zich verdiept in Bruno Taut, zijn werk en zijn invloed op de moderne architectuur. Geïnspireerd door het werk van Bruno Taut bereidt hij nu ook de volgende tentoonstelling in Het Schip voor over de Tuinstadgedachte.